Om de survivalrunsport te beleven is iedereen is van harte welkom om een aantal keer te komen meetrainen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie.

Ben ik er klaar voor?

Je hebt duidelijk meer plezier als je minimaal 3 km aaneengesloten kunt hardlopen voor dat je komt meetrainen.

Wat neem ik mee?

Naar je eerste training neem je het volgende mee:

 • Lange strakke tight (legging)
  Deze neemt weinig vocht op en beschermt je lichaam tegen het schuren van de balken en touwen. Bij voorkeur zonder rits bij je kuiten.
 • Hardloopschoenen met noppen
  Trailrunschoenen zijn uitermate geschikt. Je eerste training kan natuurlijk ook op een paar oude hardloopschoenen. Denk er aan dat ze door het schuren van de touwen wel snel beschadigen.
 • Drinken
  Er zijn geen watervoorzieningen op ons trainingsterrein aanwezig. Neem dus zelf iets mee in een bidon of fles. Vooral op warme dagen niet vergeten!
 • Warme (reserve) kleding
  Een survivalrunner deinst niet terug voor barre (weers)omstandigheden, maar tijdens de training kun je nat worden door de regen of iets anders. Bij koud weer is het bijvoorbeeld fijn een thermo-shirt te dragen, zodat je niet zo snel afkoelt. Daarnaast is het prettig dat je naar huis kunt fietsen in droge, warme kleding.

Wanneer kan ik meedoen?

Afhankelijk van je ervaring kun je aansluiten bij een groep. Wel graag eerst overleggen voordat je de eerste keer meedoet door te mailen met trainingen@dinkelsurvivalrunners.nl! Wil je bij de jeugd meetrainen, mail dan naar jeugd@dinkelsurvivalrunners.nl.

Tijdens de aanmelding voor de proeftraining vragen we je ook om een aspirant lidmaatschap aan te gaan bij de Survivalrun Bond Nederland (Hier betaal je de kosten €5,-). Deze is benodigd voor de verzekering.

 • De jeugd trainen op woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur
 • De schoapkes (beginners) trainen op dinsdag en donderdag van 19:00 tot uiterlijk 21:00 uur. Onder begeleiding van een trainer wordt er afhankelijk van trainingsdag in groepjes van maximaal 6 of 12 personen gewerkt aan basistechnieken, kracht en uithoudingsvermogen.
 • De brekkers en bikkels trainen op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 21:00 uur en op zondag van 10:00 tot 12:00 uur. De trainer verzorgt een gezamenlijke warming-up en cooling-down. Daartussen volbrengen de brekkers en bikkels zelfstandig een trainingsschema in kleine groepjes of alleen. Pas na overleg met een trainer mag je met deze groep meedoen.

Kom de eerste keer op tijd, zodat je even met de trainer over je sportieve ervaring kunt praten.

Waar moet ik zijn?

Onze trainingsarena is aan de Smalmaatstraat, tegenover café Heydemann. Tijdens de trainingen kun je bij de kleine poort bij de parkeerplaats van de tennisvelden naar binnen.

123movies
google maps plugin html